KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • Narodowy Instytut Wolności
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • ODR Bratoszewice
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych
  • Partner serwisu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie

WYSZUKIWARKA

Płynne produkty z jaj podbiją serca konsumentów?

Opublikowano 29.07.2019 r.
Czy płynne produkty z jaj mają szansę stać się hitem i podbić serca polskich konsumentów? "Ostatnio coraz większą popularność zyskuje idea, że wkrótce rozpocznie się boom na kupno płynnych produktów jajecznych w miejsce jaj w skorupkach" – informuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz. 

Jak informuje na swojej stronie internetowej Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, coraz częściej pojawiają się raporty, których autorzy próbują przewidzieć zmiany trendów konsumenckich. Według nich wkrótce rozpocznie się boom na kupno płynnych produktów jajecznych. Dlaczego? 

Zgodnie z tymi prognozami, podstawą nowej mody ma być bezpieczeństwo. Będące po pasteryzacji, płynne produkty jajeczne, będą gwarantowały brak, tradycyjnie wiązanych z jajami w skorupkach, czynników zakaźnych jak choćby bakterie salmonelli. 

Drugi powodem ma być wygoda transportu i przechowywania. Konsument, przede wszystkim, nie będzie się obawiał o zbicie skorupki, a także miejsce w lodówce. Istotny może być także fakt łatwego dozowania i precyzyjnego dodawania do przygotowanych dań. Dla młodszych pokoleń konsumentów nie bez znaczenia ma być fakt, że większość z płynnych produktów sprzedawana jest jako płynne żółtka albo jako płynne białka. 

Źródło:  KIPDiP

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj

POWIĄZANE TEMATY:jajapłynne produkty z jaj
Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030
PROO