KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • Partner serwisu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie
  • Narodowy Instytut Wolności
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych
  • ODR Bratoszewice
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

WYSZUKIWARKA

Animex inwestuje w Korytach

Opublikowano 08.06.2018 r.
Animex – największa na polskim rynku firmą mięsna, specjalizująca się w produkcji mięsa wieprzowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych rozpoczęła budowę nowego zakładu drobiarskiego w gminie Daszyna-Koryta (powiat łęczycki, województwo łódzkie).

Rozpoczęcie produkcji inwestorzy planują na przełomie 2018 roku. Pracę w nowym zakładzie może znaleźć około 1000 osób. Poszukiwani są specjaliści, mistrzowie oraz osoby na stanowiska produkcyjne, a także do kontrolingu finansowego, do działu kosztów, do działu utrzymania ruchu, technologii, kontroli jakości i logistyki.

Animex posiada 10 zakładów mięsnych i zakład pierzarski, rozmieszczonych na terenie całego kraju – w Szczecinie, Iławie, Morlinach, Ełku, Suwałkach, Starachowicach, Opolu, Kutnie oraz w Krakowie. 

Swoje produkty, cenione za smak, wysoką jakość i różnorodność, firma oferuje pod wieloma markami. Te najbardziej znane to m.in. KRAKUS, MORLINY, BERLINKI.

Od 1999 roku przynależy do Smithfield Foods Incorporated, który stoi za sukcesem takich marek jak: Smithfield, Farmland, Armour, John Morrell oraz Gwaltney. Od września 2013 Smithfield Foods, a tym samym także Animex Foods, są częścią globalnej firmy WH Group – największego producenta mięsa wieprzowego na świecie.

Polityka działalności Animex Foods opiera się na dbałości o wszystkie aspekty funkcjonowania firmy, zapewniając bezpieczeństwo i pewność produktu świeżego, pochodzącego z zasobów o najwyższej jakości.

Trzoda chlewna pozyskiwana jest głównie z siostrzanej firmy Agri Plus – największego producenta trzody chlewnej w Polsce. Pozostałą część inwentarza kupujemy od starannie wyselekcjonowanych hodowców z całego kraju.

Firma współpracuje ze Szkołą Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Umowa pozwala obu stronom na wymianę informacji i doświadczenia, a studentom otwiera możliwość zdobycia profesjonalnej wiedzy, popartej szerokim wachlarzem umiejętności praktycznych w dziedzinie żywienia, w szczególności w kwestiach mięsa i wyrobów przetworzonych.

 

 

Źródło: Animex

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
 
 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj

Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030
PROO