Eksport polskiego mięsa drobiowego do Singapuru
Opublikowano 13.12.2017 r.
Weterynaryjne służby Singapuru poinformowały o ukończeniu rozpatrywania polskiego wniosku dotyczącego możliwości eksportu mięsa drobiowego.
Ocena polskiego wniosku aplikacyjnego została przeprowadzona na podstawie obszernej dokumentacji opracowanej przez Główny Inspektorat Weterynarii oraz w oparciu o inspekcję polskich zakładów sektora mięsa drobiowego.
Władze singapurskie pozytywnie oceniły polski system nadzoru nad chorobami drobiu oraz bezpieczeństwem produkcji mięsa drobiowego. W związku z tym Singapur uznał Polski za kraj, z którego eksport mrożonego mięsa drobiowego jest bezpieczny.
W pierwszej kolejności na zatwierdzenie do eksportu mogą liczyć podmioty kontrolowane przez singapurskich inspektorów w trakcie tegorocznej majowej inspekcji.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
ul. Wpólna 20
00--930 Warszawa
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|