KalendarzRolników.pl
Nie masz jeszcze konta?
4 października 2018

W świecie Hildegardy... przepis na jabłka z bakaliami na ciepło

Sezon na jabłka w pełni, dlatego tym razem prezentujemy przepis na aromatyczne jabłka z bakaliami na ciepło. Brzmi cudownie, prawda? A jakie to pyszne!

Czego potrzebujemy?

  • 3 duże jabłka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 50 g płatki migdałów
  • cynamon mielony do posypania
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 6 daktyli

 

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy płatki migdałowe i pokrojone daktyle. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie dodajemy jabłka i mąkę kasztanową. Wszystko jeszcze raz podsmażamy. Pod koniec posypujemy cynamonem i przekładamy do miseczki. 

 

I... gotowe! Prawda, że proste?

 

Życzymy smacznego! To idealny deser na jesienne dni.

 

 
kontakt1.jpg
dr Alfreda Walkowska
Stowarzyszenie Centrum św. Hildegardy w Polsce 

dr Alfreda Walkowska teolog; znawczyni dzieła św. Hildegardy; współpracownik Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu; twórczyni Polskiego Centrum św. Hildegardy z siedzibą w Legnicy; autorka książek i licznych artykułów; wydawca, tłumaczka; inicjatorka i prezes pierwszego polskiego Stowarzyszenia Centrum św. Hildegardy w Polsce. Od 1992 roku popularyzuje w kraju i za granicą wiedzę o św. Hildegardzie z Bingen. Związana z Benedyktyńskim Instytutem Kultury w Tyńcu  jako inicjatorka i prowadząca warsztaty oraz rekolekcje z postem według św. Hildegardy.

 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
REKLAMA

Redakcja

Bartosz Woźniak

redaktor naczelny

tel : 664 029 592

tel: 54 235 52 61

naczelny@kalendarzrolnikow.pl

Wydawca

WDR
ul. Modra 23
87-807 Włocławek
www.wydawnictwodr.pl

 

Tu nas znajdziesz

Napisz do nas


pozycje oznaczone * muszą być wypełnione
Partnerzy
  • KOWR
  • WDR
  • ODR Bratoszewice
  • MINISTERSTWO ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
  • Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie