KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • Narodowy Instytut Wolności
  • ODR Bratoszewice
  • Partner serwisu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych

WYSZUKIWARKA

Przepis na kotlety z indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym purée

Opublikowano 17.02.2018 r.
Na rodzinny obiad polecamy kotlety z piersi indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym puree. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych schabowych.  

Składniki:

  • filet z piersi indyka,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • 1 szklanka mąki,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Kotlety delikatnie ubijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Kotlety z indyka idealnie smakują z purée chrzanowym

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 łyżka masła.

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy tłuczkiem. Dodajemy chrzan, masło, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. 

Smacznego :-)

 

 

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
 
 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj

Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030
PROO